تنبلی کودکان
تنبلی کودکان آنها را از تلاش و تکاپو باز می دارد. تنبلی می تواند از دوران کودکی در فرزند شما به وجود آید و اگر در همان دوران کودکی به حل این موضوع بپردازید دیگر تنبلی برای او عادت ترک نشدنی تبدیل نمی شود برای این امر ریشه های تنبلی را در کودک خود بیابید و راهکارهای آن را به کار ببندید.
والدین باید روش های پیشگیرانه تنبلی را بدانند تا بتواند کودکی شاد و پویا تربیت کنند. باید بدانید تنبلی سدی است که کودک شما را در آینده از رسیدن به اهدافش دور خواهد کرد و تنبلی مشکلات دیگری را نیز برای فرزند شما به وجود می آورد.
تنبلی در خانه
به ندرت بچه ای می توان یافت که واقعا «تنبل» باشد. بیشتر بچه ها تنها عادات بدی پیدا کرده اند. اغلب یک تلنگر آرام کودک را به مسیر درست هدایت می کند. راهکارهای زیر یاری دهنده شما در این زمینه خواهند بود.
سرگرمی مورد علاقه کودکتان را بیابید
به فرزندتان کمک کنید تا سرگرمی یا فعالیتی پیدا کند که از آن لذت می برد. علاقه، شور و هیجان چیزی است که معمولا سطح انرژی کودک را بالا می برد و او را به انجام فعالیت های دیگر می کشاند.
برنامه ای منظم برای کودکتان در نظر بگیرید
برای اوقات بیکاری کودکی که در مدرسه پرانرژی اما در خانه تنبل است، باید در خانه برنامه ریزی کرد. برنامه ای منظم و خاص برایش تهیه کنید و کارهای روزمره خانه، بازی در بیرون از خانه، هنر و کارهای دستی با سرگرمی هایی را در آن بگنجانید.
زمان تماشای تلویزیون کودکتان را محدود کنید
کودکی که بیش از حد به تماشای تلویزیون می نشیند، ممکن است به نظر تنبل بیاید. تماشای تلویزیون به مدت بیش از 30 دقیقه در هر روز می تواند باعث ایجاد عادت نشستن بدون پویایی در حالت «مکث» ذهنی شود. مراقب زمان تماشای تلویزیون فرزندتان باشید و اگر متوجه شدید که این مقدار زیاد است، راهکارهای زیر را در پیش بگیرید.
راهکارهایی برای مقابله با تنبلی کودکان در خانه و مدرسه
ابتدا تصمیم بگیرید که چه مقدار وقت برای تماشای تلویزیون کافی است، مثلا هر روز یک ساعت. فهرست برنامه های پیشنهادی را به فرزندتان بدهید. برخوردی مثبت داشته باشید. منتظر ابراز ناراحتی زیادی از سوی فرزندتان باشید. استوار و بامحبت باشید. به سلاح های خود متوسل شوید. بعد از حدود دو هفته، شاهد کودکی جدید و پرانرژی خواهید بود.
اگر فرزندتان در اوقات خاصی تلویزیون تماشا می کند (مثلا پس از شام) برای این زمان ها فعالیت های خاص طراحی کنید، مثلا رفتن به فروشگاه برای خرید یا قدم زدن با خانواده. اگر در مورد قطع برنامه های او مصمم باشید، او نیز این عادت را ترک می کند و به احتمال زیاد خودش کارهای دیگری پیدا می کند تا انجام دهد.
تلویزیون را به قسمتی از خانه منتقل کنید که چندان راحت و خوشایند نباشد (مثلا زیر زمین)، در آنجا خوراکی قرار ندهید و محل را به جایی ناراحت و منزوی برای فرزندتان تبدیل کنید تا هر چه زودتر بخواهد از آنجا خارج شود (اگر دوست دارید می توانید تلویزیونی در اتاق خواب خود بگذارید تا بچه ها به آن دسترسی نداشته باشند).
تلویزیون را برای تعمیر یا سرویس به تعمیرگاه ببرید و بگذارید دو هفته در آنجا بماند. در طول این مدت انواع جایگزین های متنوع را در اختیار فرزندتان قرار دهید. تا زمانی که تلویزیون به خانه بازگردانده شود، اعتیاد فرزندتان از بین رفته و فورا می توانید راه حل 1 را شروع کنید تا از برگشت اعتیاد او جلوگیری شود.
برنامه های تلویزیونی را گلچین کنید. بچه ها از شما یاد می گیرند و الگو می گیرند.
مراقب میزان تحرک و عادات غذایی فرزندتان باشید
بعضی از بچه ها به علت ورزش کم و عادات غذایی بد، دچار رخوت و کسالت می شوند. مراقب عادات غذایی فرزندتان باشید تا مطمئن شوید که انواع مختلف غذاهای سالم، کم چرب و دارای قند پایین را مصرف می کند. علاوه بر این از طریق بازی و فعالیت های ورزشی او را به حرکت و فعالیت تشویق کنید.راهکارهایی برای مقابله با تنبلی کودکان در خانه و مدرسه
بیشتر بخوانید: برای حفظ و بهبود سلامتی به چه میزان ورزش روزانه نیاز داریم؟
کودکی را که نشانه هایی از ناراحتی زیاد، احساس تنهایی یا افسردگی دارد، باید نزد مشاور خانواده یا روانشناس برد. کودکی را که رفتارهای طبیعی دارد، اما یکباره تنبل و کسل می شود باید نزد پزشک اطفال یا پزشک خانواده برد.
تنبلی در مدرسه
سعی کنید دلایل دقیق رفتار فرزندتان را مشخص کرده و رفتارهای خاصی را تعیین کنید که دوست دارید تغییر دهید. هر چه مشکل را واضحتر بشناسید، راحتتر آن را حل خواهید کرد.
از روند کار فرزندتان در کلاس مطلع شوید
وقت ملاقاتی از معلم فرزندتان بگیرید تا از روند کار او در کلاس مطلع شوید. یکی از رایجترین دلایل برای این رفتار اینست که فرزندتان از کلاس عقب افتاده و در حال مبارزه برای پیشرفت است. دلیل رایج دیگر اما مخالف آن اینست که فرزندتان جلوتر از کلاس است و مطالب مطرح شده در آن، برایش کسالت آور است. وقتی متوجه شدید که هر یک از این دلایل یا دلیل دیگر موجب این رفتار شده است، می توانید گام هایی برای بهبود شرایط کلاس بردارید.
شاید فرزندتان به علت نداشت مهارت های اولیه بی انگیزه است. اگر فکر می کنید چنین است، او را در کلاسی جبرانی ثبتنام کنید یا دانش آموز دیگری را استخدام کنید تا به او کمک کند.راهکارهایی برای مقابله با تنبلی کودکان در خانه و مدرسه
برنامه تحصیلی مناسبی برای فرزندتان تهیه کنید
شاید فرزندتان فاقد برنامه ریزی مناسب است و برای مدیریت زمان نیاز به کمک دارد. برنامه ای روزانه و تقویم دیواری تهیه کنید. به فرزندتان کمک کنید تا برای انجام تکالیفش مراحلی را طراحی کند و تصویر واضحی از اهداف یک سال تحصیلی خود به دست آورد. اگر مسیر مشخصی داشته باشد، به احتمال زیاد به فعالیت های روزمره اش علاقه نشان خواهد داد.
بیشتر بخوانید: مدیریت زمان برای کودکا